Onze codex 

Codex “Licht in Zicht”

1. Begin de dag met een gebed en eindige er mee. Verbind je door het gebed met de oerbron.

2. Wees tolerant ten opzichte van degenen die van het pad zijn gestapt. Onwetendheid, woede en jaloezie komen van verloren zielen. Bid dat ze weer op het goede spoor komen.

3. Vind jezelf. Sta nooit toe dat anderen jouw pad bepalen. Dit is gewoon jouw manier! Anderen kunnen met je meegaan, maar alleen jij kan naar voren stappen.

4. Neem niet aan wat niet met jou resoneert, niet uit de samenleving of uit andere culturen. Eer alles wat je geschonken is en wees er dankbaar voor.

5. Eer alles op onze moeder aarde. Eer de mensen, de dieren, de planten net zoals jouw levenslot, jouw uitdagingen en jouw zielenpad.

6. Houd rekening met de mening van anderen, hun wensen en woorden. Onderbreek de ander nooit, wacht af en ontmoet elkaar met respect en mededogen. Geef elke persoon het recht op zijn eigen mening.

7. Wees je bewust van jouw scheppingskrachten, van je kracht tot creatie en ga er bewust en respectvol mee om. Jouw denken, jouw gevoelens, jouw worden en daden creëren jouw realiteit.

8. Alles is verbonden met elkaar. Vandaar dat jouw realiteit een onderdeel uitmaakt van het grote geheel. Neem jouw verantwoordelijkheid en sta positief in het leven.

9. Aanvaard het onbewust zijn en onvermogen van jou en van anderen. Leer van jouw ervaringen. 

10. Negatieve gedachten en gevoelens maken lichaam, ziel en geest ziek. Oefen optimisme.

11. De natuur is niet ons eigendom, ze is een deel van ons. De natuur maakt deel uit van onze wereldwijde familie.

12. De kinderen zijn onze toekomst. Leid en begeleid ze verstandig, plant liefde in hun hart en leer ze over het leven. Geef ze de ruimte om te kunnen groeien tot dat wat ze zijn.

13. Kwets het hart van andere mensen niet. Het gif van die pijn komt bij je terug.

14. Wees altijd eerlijk. Spreek authentiek.

15. Streef altijd naar innerlijke balans. Zorg dat je mentale, spirituele, emotionele en fysieke ‘ik’ even sterk, schoon en gezond zijn. Versterk het lichaam door de geest te versterken. Geestelijk groei zorgt ervoor dat emotionele wonden gaan genezen.

16. Neem bewuste beslissingen over alles in jouw leven, over wat en hoe je wilt zijn, hoe je eruitziet en hoe je achter je daden zult staan. Wees verantwoordelijk voor alles wat je doet en ook voor wat je niet doet.

17. Wees zelfverzekerd en zorg goed voor jezelf. Je kunt niet voor anderen zorgen en anderen helpen als je niet voor jezelf zorgt en eerst jezelf helpt.

18. Respecteer de overtuigingen van anderen. Dwing niemand om jouw overtuiging over te nemen.

19. Laat jouw licht stralen, sta sterk in liefde, hou vrede in jouw hart en deel jouw geluk met anderen.